frontal

 

 

Vacances d'aventura fotogràfica i ciència astronòmica, en un dels millors llocs del món. Amb nits netes sense contaminació lumínica. Aprengui a fotografiar la Lluna, els planetes, les nebuloses, realitzar fotografies nocturnes de naturalesa, fotografies de la Via Làctia, tècniques de "time lapse" i processament d'imatges. Vegi el fascinant espectacle dels núvols de La Palma i registri els seus moviments amb la seva càmera DSLR.

 

...Programes...Instrumental...SolarLab...Accesoris...Serveis

 

1r dia

Teoria: Principis bàsics d'òptica aplicada a Telescopis, Objectius i Cambres. Qualitat d'imatge astronòmica. Com observar objectes astronòmics brillants i com observa objectes de "cel profund". Concepte de magnitud lluminosa i exposició fotogràfica. Pol·lució lluminosa i filtres. Tècniques de "time lapse".

Pràctiques: Observació visual amb telescopis des de 400, 300, 120 fins a 80 mm. de diàmetre. Fotografia nocturna de paisatges emprant càmeres digitals de l'observatori o les seves pròpies càmeres.

2n dia

Teoria: Moviment horari de la Terra i el cel. Muntura equatorial i exposicions de llarga durada. Relació Senyal / Soroll i la seva importància. Com programar les observacions, escollint el millor moment. Programari per astrofotografia.

Pràctiques: Fotografia de llarga durada emprant telescopis i objectius. Fotografies nocturnes de paisatges amb la seva càmera DSLR.

3r dia

Teoria: Iniciació al procés d'imatges. Format per fitxers d'imatge. Calibratge de les imatges. Com combinar múltiples imatges. Fotocomposició tricolor RGB i quad-color LRGB.

Pràctiques: Presa d'imatges d'objectes seleccionats, com: la Via Làctia, nebuloses, galàxies i cúmuls d'estrelles.


4t dia

Teoria: No hi ha classes.

Pràctiques: Viatge a una zona de muntanya adequada per practicar fotografia nocturna i de "time lapse" emprant la seva càmera digital.


5è dia

Teoria: Com buscar i fotografiar cometes i asteroides.

Pràctiques: Fotografia de cometes i de asteroides emprant el telescopi T400 de l'observatori de Tacande.

6è dia

Teoria: Seguretat en les observacions del Sol. Filtres i mètodes d'observació. Fenòmens que podem observar en el Sol.

Pràctiques: Fotografia de l'activitat del Sol a través de filtres de llum blanca (fotosfera) i de filtres de banda estreta del tipus H-alfa (cromosfera).

En el cas que els assistents vulguin un programa més a "la seva mida", si us plau no dubteu a consultar amb nosaltres. Gràcies.

Durada i Horari:

22 hores en total. Al llarg de 5 nits consecutives de 22 a 02h. més una sessió matinal per observar el Sol, a convenir dia i hora amb els assistents.

Què cal portar?

- La seva càmera DSLR i algun objectiu ràpid (f / 2.8 o menys)
- Bateries extra per la seva càmera.
- Trípode sòlid
- Un intervalometro (si es té)
- Ordinador portàtil
- Roba d'abric per a les nits i calçat còmode. Una llanterna petita de llum vermella
- Un "pen-drive" per guardar les seves imatges.

 

8


  Copyright - Joan Genebriera